Lytt til #PolyPod: Hva skjer i energimarkedene fremover?

Publisert: 24. september 2020

Hvordan blir den norske, europeiske og globale energimiksen i 2030? Hva driver etterspørselen etter ulike energiformer? Hvor går investeringene i energimarkedene – i år og fremover?

Hva sier noen av Norges fremste analysemiljøer om høna og egget, dvs. om penger og politikk, og hva forteller de ferskeste analysene oss om teknologi- og markedsutvikling?

Lytt til samtalen mellom:

  • Gry Johanne Åmodt, Leder for global energianalyse, Statkraft
  • Sverre Alvik, Forskningsleder for energiomstilling, DNV GL
  • Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om at energikostnaden pr. innbygger nok blir lavere i 2050 enn i dag, men inntektene vil fordeles mer til fornybar energi enn til fossil energi. Du hører hvorfor energietterspørselen faller – og hvorfor den faller mer for fossil enn for fornybar energi – og hvorfor den øker for naturgass, spesielt med CO2-håndtering.

Vi ser i krystallkulen inn i 2030, der 75% av kraftsektoren kan være utslippsfri, men der det er sannsynlig at over 70% av total energibruk globalt er fossil p.g.a. treg omstilling i industri, bygg og langtransport. Du hører også om antatte karbonpriser på 80 USD/ tonn CO2 og 3000 flytende havvindparker.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Energi, Styret i PF CO2-håndtering, Styret i PF Petroleum og fornybar, Styret i PF Internasjonal politikk og økonomi og Styret i PF Bærekraft.

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!