Lytt til #PolyPod: Intraprenørskap: Hvordan drives utviklingen av lavkarbonløsninger?

Publisert: 15. april 2021

Intraprenørskap er avgjørende for fremgang i verden – historisk og fremover, teknologisk, økonomisk og samfunnsmessig. For bærekraftig utvikling er vi avhengig av at dagens private og offentlige virksomheter forbedres hver dag – og skaper beste praksis på tvers av sektorer. Hvordan jobber ledende selskaper med intraprenørskap for utvikling av lavkarbonløsninger?

Lytt til samtalen mellom:

  • Jannicke Gerner Bjerkås, CCS-direktør, Fortum Oslo Varme
  • Hans Erik Vatne, teknologidirektør, Hydro
  • Per Brevik, bærekraftsdirektør, Heidelberg Cement Nord-Europa
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om driverne for innovasjon i etablerte industrier og om grønne produkter og klimavennlige industriprosesser. Du får konkrete eksempler på karbonfangst i prosessindustrien og på sirkularitet av materialer og energi. Du hører også om hvordan lavkarbonløsninger for sement, avfall og aluminium piloteres i Norge – og om hva som skal til for å skalere disse for verdensmarkedet.

Har du en intraprenør i maven selv, får du også gode råd fra disse intraprenørene om en karriere med dynamisk, nyskapende, komplekse oppgaver med ressurser i ryggen og muligheten til å bidra positivt til verdens utvikling.

Som vi sier: Skjønnhet kommer innenfra, med innsikt og inspirasjon fra #PolyPod på øret.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF CO2-håndtering, Styret i PF Materialteknologi, Styret i PF Energi og Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!