Lytt til #PolyPod: Sirkulærbyen

Publisert: 15. desember 2020

Byen er det nye landet. Der nasjonalstatene og overnasjonale organ ser ut til å bruke tiår på tiår på bærekraftig utvikling, er verdens byer i ferd med å ta skjeen i egen hånd. Som motor for miljømessig og sosialøkonomisk forbedring i praksis, ser vi til byene. Nå setter vi brillene på noen av dem som vet mest om temaet sirkulærbyen.

Lytt til samtalen mellom:

  • Paal Frisvold, EU-rådgiver og driver nettstedet Europeiskpolitikk.no
  • Tonje Frydenlund, direktør, Snøhetta og styreleder, Grønn Byggallianse
  • Frode Hvattum, strategisjef, Ruter
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

Byen er også problemet: I 2050 vil 2/3 av oss bo i byen, byene bruker 75% av naturressursene, produserer over 50% av avfallet og slipper ut 70% av drivhusgassene.

I denne episoden lærer du om de politiske rammene og økonomiske incentivene i EU sirkulærstrategi, med for eksempel mål om 100 nullutslippsbyer i 2030. Du hører om arkitektur for sirkulære løsninger og spennende byutviklingsprosjekter i inn- og utland. Og du får innblikk i hvordan mobilitet og dine og mine reisevaner er viktig for mer sirkulær ressursforvaltning i byene.

Og om du lurer på hvilket nyttårsforsett du skal ha, som både er gøy og bra, så følg med.

Ta gjerne kontakt med styret i Styret i PF Materialteknologi, Styret i PF Samferdsel, Styret i PF Energi og Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!