Lytt til #PolyPod: Hva skjer med den nye energinasjonen Norge?

Publisert: 30. juni 2021

Hvilke teknologier, prosjekter og aktører former utviklingen av energimarkedene innenlands og internasjonalt? Hva er det viktigste med energi- og industrimeldingen «Energi til arbeid» som stortingbehandles til høsten?

Lytt til samtalen mellom:

  • Karoline Sjøen Andersen, politisk rådgiver for Olje- og energiministeren (H)
  • Knut Nyborg, CEO, Aker Clean Hydrogen
  • Simen Bræin, SVP International Power, Statkraft
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om teknologiutviklingen, verdikjedene og prosjektene innen hydrogen, sol og vind – og koblingen til vann og CCS. Det er ikke hver dag vi har en politisk rådgiver med mastergrad i materialvitenskap innen energi og nanoteknologi i studio. Denne episoden gir deg også innblikk i samspillet mellom marked og myndigheter.

Du får høre om mange konkrete prosjekter i Norge, som i Berlevåg, Aukra, Herøya og Sørlige Nordsjø. Du får også eksempler på internasjonale prosjekter der norske selskaper er partnere, som i Chile, Brasil, Uruguay, Peru, Albania og India. Markedspotensialet er enormt og jobber og klimakutt er resultatet.

Deltakerne tar deg også med på den nye energisatsningen der den norske angrepsrekken stiller i NM, EM, VM, OL og Champion League med treningsleir, hjemmekamp og bortekamp og tar dobbelt hat trick på veien til sikker seier i 2030!

 

Vi takker vår partner Statkraft for støtte til å produsere #PolyPod.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Energi, Styret i PF Petroleum og fornybar, Styret i PF Materialteknologi og Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!