Lytt til #PolyPod: Intraprenørskap: Hvordan få til europeisk samarbeid?

Publisert: 24. juni 2021

Hvordan bidro intraprenørskap i flere norske og utenlandske selskaper til etableringen av et nytt selskap for CO2-håndtering? Hva er status for transport- og lagring av CO2 i det store norske prosjektet Langskip? Hvordan får vi videre innovasjon og europeisk samarbeid rundt skaleringen av denne klimateknologien?

Lytt til samtalen mellom:

  • Marie Bysveen, markedssjef, Sintef Energi
  • Marius Holm, daglig leder, Miljøstiftelsen ZERO
  • Børre Jacobsen, administrerende direktør, Northern Lights
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du bl. a. om hva som skjer nå og fremover på norsk sokkel og i Øygarden innen transport og lagring av renset CO2. Du får høre hvordan norske og europeiske forsknings- og teknologimiljøer samarbeider om å utvikle klimateknologien CCS – og om hvordan dette styrker de europeiske industrielle aktørene. Deltagerne diskuterer hvor COvolumene, inntektene og arbeidsplassene skal komme fra fremover i det som kan bli en viktig næring også i Norge. Du får høre om hvordan markedsaktører, myndigheter og miljøorganisasjoner innoverer fra mikroskala til makroskala for klimateknologier.

Deltagerne snakker om hva som skal til for å lykkes og om hvordan intraprenørskap skaper rett kompetanse over tid. Har du en intraprenør i maven selv, får du også gode råd fra disse intraprenørene om en karriere med dynamisk, nyskapende, komplekse oppgaver med ressurser i ryggen og muligheten til å bidra positivt til verdens utvikling.

Som vi sier: Skjønnhet kommer innenfra, med innsikt og inspirasjon fra #PolyPod på øret.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF CO2-håndteringStyret i PF Energi og Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!