Lytt til #PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Valg på topp

Publisert: 22. juni 2021

Hva har valg, pandemi, teknologi og velferd med hverandre å gjøre? Hva har vi lært av koronakrisen som det er verdt å ta med seg videre?

Lytt til samtalen mellom:

  • Frode Jacobsen, leder, Oslo Arbeiderparti og stortingskandidat (AP)
  • Gaute Lenvik, administrerende direktør, Norsk Landbrukssamvirke
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om eierskap til og langsiktig forvaltning av kritisk infrastruktur og satsinger der Norge har komparative fortrinn. Deltagerne snakker spesifikt om samvirkemodellen og fordelene med nærhet mellom medlemmer og «systemet» i kundeeide selskaper også i den digitale økonomien. Du hører om det beste fra teknologi og digitalisering, men også om at de globale teknologigigantene ikke nødvendigvis er din beste venn. De snakker mer om kompetansetiltak som kan gjøre oss i stand til å skape verdier i det grønne og digitale skiftet.

Du får konkrete eksempler på hvordan langsiktighet over generasjoner skaper verdier, om betydningen av budsjettbalanse, om helse og jobber – og om forbrukermakt.

Du får også høre om en uheldig video-innspilling og det å bruke hodet selv om kroppen får seg en smell. Så gjenstår spørsmålet: Hvordan hadde Norge håndtert å finne olje i dag – og kan vi skape en tilsvarende forvaltningsmodell for våre felles dataressurser?

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Styrenettverk, Styret i PF Samfunnsøkonomi og Styret i PF Digitalt lederskap!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!