Lytt til #PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Lykke på topp

Publisert: 9. april 2021

Hva har lykke, den norske modellen og bærekraftig eierskap med hverandre å gjøre? Norge ble i 2021 rangert som det minst lykkelige landet i Norden (World Happiness Report), ned fra 1. plassen globalt i 2017. Hvorfor er nordmenn mindre lykkelige nå? Vi står midt et digitalt skift som også har ført til det største eierskiftet noensinne. Hva betyr teknologigigantens vekst og beskyldningene om maktmisbruk for vår oppfatning av et godt samfunn?

Lytt til samtalen mellom:

  • Geir Pollestad, leder av Stortingets næringskomité (SP)
  • Sverre Thornes, konsernsjef, KLP
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om effektiv bærekraftig kapitalforvaltning i et kundeeid selskap og om utformingen av politisk rammeverk med reell påvirkning for offentlig og privat næringsutvikling lokalt og globalt. Du hører om eierskap og rammevilkår i en endret global digital økonomi og får konkrete eksempler på hvordan eierskap og hovedkontorfunksjoner påvirker styring og kompetansebygging.

Halve studio var på cupfinalen i ’87 da Bryne tok gull etter ekstraomganger, så det blir litt prat om talentutvikling. Du får også høre hvilke råd topplederen og topp-politikeren gir hverandre – og her er det tips å ta med seg for noen og enhver.

God fornøyelse enten du drikker melk eller vin eller gir husdyra kraftfôr mens du lytter til #PolyPod!

 

Ta gjerne kontakt med styret i PF Styrenettvek, styret i PF Bærekraft og styret i PF Digitalt lederskap!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!