Lytt til #PolyPod: Sol ute, sol inne

Publisert: 4. desember 2020

Utrulling av solenergi har hatt en fantastisk utvikling i volum, effektivitet og kostnad. Årlig installert solenergikapasitet antas å tredobles det neste tiåret, fra 100 til 300 GW globalt. Prisen faller 25% for hver dobling av kapasitet. 75% av investeringene i energi går til fornybart, hvorav 50% til sol. Hvordan utvikler teknologien seg og hva driver markedsutviklingen?

Lytt til samtalen mellom:

  • Gry Johanne Åmodt, Leder for global energianalyse, Statkraft
  • Sverre Alvik, Forskningsleder for energiomstilling, DNV GL
  • Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du mer om dagens og fremtidens markeds- og teknologiutvikling innen solenergi og energisystemer. Du får et historisk overblikk over hva som har drevet teknologien frem og en forklaring på hvorfor analytikerne vedvarende har underestimert veksten. Du hører også om Statkrafts nylige oppkjøp av Solarcentury og avtalen med Ocean Sun – og om konkrete prosjektplaner i Europa og Sør-Amerika. De snakker også om smart styring av hele verdikjeden der solenergi inngår.

Til slutt får du tips om å ta utdannelse eller videreutdanne deg innen materialteknologi, elektrifisering og batteriteknologi om du vil være en del av livets glade gutter og jenter.

 

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!