Verden sett fra Kabul: Se eller lytt til sendingen nå!

Publisert: 29. oktober 2021

Mange ble overrasket da Talibans soldater raskt inntok presidentpalasset i Kabul i august. Nå er det deres regjering nabolandene og verden må forholde seg til og forhandle med. Hva tenker den nye regjeringen egentlig? Og har vesten nå satt «sjakk-matt» i Sentral-Asia?  

I denne episoden møter du Midtøsten-korrespondent, Yama Wolasmal og fredsforsker, Kristian Berg Harpviken. Yama Wolasmal har selv opprinnelse fra Afghanistan og kjenner menneskene, regionen og landet godt. Hans beretning om situasjonen i Kabul fra innsiden vitner om et kaotisk døgn og en forvirret befolkning. Kristian Berg Harpviken har fulgt utviklingen i Afghanistan de siste 30 årene, og retter spesielt oppmerksomhet mot landets geopolitiske posisjon og Afghanistans (u)avhengighet til vesten.  

Se samtalen mellom: 

  • Yama Wolasmal, Midtøsten-korrespondent, NRK 
  • Kristian Berg Harpviken, Research Professor, The Peace Research Institute Oslo 

Eller lytt til #PolyPod her:

Seminaret inngår i serien “Verden sett fra…”. For å forstå hvilken vei verden går, må vi først forstå de som former den. I en serie seminarer utfordrer Polyteknisk Forening deg til å se verden fra maktsentrenes ståsted, ved hjelp av noen av landets fremste eksperter og forskere. Serien er støttet av Fritt Ord og er åpen og gratis for alle.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Internasjonal politikk og økonomi og Styret i PF Samfunnssikkerhet nå!