Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Sitter du godt?

Publisert: 24. februar 2021

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne åttende episoden handler om møbelindustrien og hvordan design, nye tjenestemodeller og innovativ ressursbruk skaper lønnsom sirkulærøkonomi. Hvordan blir verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk til i Norge? Hvordan blir man best i verden på bærekraftige løsninger for interiørmøbler?

Lytt til samtalen mellom:

  • Jan Christian Vestre, administrerende direktør, Vestre
  • Lars Urheim, medgründer og daglig leder av Ope
  • Ida Pernille Hatlebrekke, kommersiell leder, Looping og styreleder i PF Bærekraft

I denne episoden lærer du både om sirkulærøkonomi i et systemperspektiv og om hvordan ledende møbelselskaper omstiller seg gjennom konkrete tiltak og strategier som setter produktene i et livsløpsperspektiv. Du får førstehånds informasjon om hvordan møbelselskapene Vestre og Ope bruker sirkulære prinsipper i alle steg av designprosessen og produserer kvalitetsprodukter til kunder verden over. Du får innsikt i beregninger fra Sintef som viser at ombruk i møbelindustrien kan skape vekst på over 1 milliard kr. årlig og om hvilke virkemidler som vil kunne realisere slike gevinster. Hører du etter, får du også tips til egen forretningsutvikling – og til innredningen din hjemme i stua eller i uterommet.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft og Styret i PF Styrenettverk!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!