Pexip ønskes velkommen som partner til Polyteknisk Forening

Publisert: 15. september 2020

«Pexip utvikler og leverer videokonferanseløsninger som skal gjøre møter på video enda bedre enn fysiske møter”. Det er målet til videokonferanse-selskapet som har blitt partner til Polyteknisk Forening. De har opplevd en enorm vekst etter at korona-epidemien inntraff omtrent samtidig som selskapet ble børsnotert våren 2020. Vi tok en prat med Tom Erik Lia, som er medgründer og kommersiell direktør, for å lære litt mer om teknologien og hvordan de har utviklet selskapet.

– En viktig årsak til at vi ønsker å samarbeide med Polyteknisk Forening er at dere har en viktig og voksende medlemsmasse som er tett på teknologi- og samfunnsutviklingen. Dette er folk som forstår hvordan teknologi kan forbedre samfunnet og hverdagen til den enkelte. Derfor er det er gøy å kunne bidra på den digitale møteplassen, sier Tom Erik Lia i Pexip.

Skalerbar teknologi
Pexip ble etablert av folk med bakgrunn fra Tandberg, og er i dag et resultat av en sammenslåing av Videxio og Pexip i 2018. Når teknologien ble samlet under ett tak fikk de en bredere produktportefølje som innfrir ulike kundebehov. Felles for løsningene er at de ble utviklet for global skalering fra første stund.

– Fra dag én ble utviklingsarbeidet gjort med skalering og internasjonalt vekst som ambisjon. Målet vårt var å utvikle løsninger som gjør bedriftene mer produktive og reduserer reisevirksomhet, og det mener jeg vi i stor grad innfrir.

Video har etablert seg
Nå har Pexip brukere i 190 land og konsekvensene av korona-epidemien har ført til at nesten alle har blitt superbrukere på video. Lia er klar på at vi får et varig endret arbeidsliv og at reisevanene er endret for alltid.

– Pandemien skulle vi alle vært foruten, men samtidig ser vi at videoløsninger fra oss og andre har sørget for at bedrifter kan holde hjulene i gang selv om de ansatte jobber hjemmefra. Offentlige tjenester innenfor blant annet helse- og rettsvesen ble raskt digitalisert, og akselererte bruken av video. Mange bedrifter som tidligere ikke tillot ansatte å jobbe hjemmefra ser nå at det faktisk fungerer veldig bra. Jeg tror dette fører til en varig endring i samfunnet der mange reiser blir erstattet med videomøter, mer effektive tjenester ved bruk av video, samt at bedrifter vil ha en mer liberal holdning til at ansatte jobber hjemmefra, forklarer Lia.

Teknologien utvikler seg
Selv om dagens videoteknologi har fått et sterkt fotfeste, mener Lia at vi har mye å glede oss til når det gjelder teknologisk utvikling på videofronten.

– Vi har gjort mye riktig frem til nå, men mye er fortsatt ugjort og veien fremover blir vel så spennende. Vi jobber blant annet med bruk av AI for at møteopplevelsene skal bli enda bedre, og det demonstrerer vi gjerne for medlemmene i Polyteknisk Forening, sier Lia.

Enkelt og trygt med norsk teknologi
Videomøter må være enkelt å bruke, ha høy kvalitet og tilfredsstille de strengeste sikkerhetskrav. Pexip sin møteløsning gjør det enkelt å delta fra valgfri nettleser, PC, mobil og avanserte møteromsløsninger i samme møte. Alle får tilpasset den beste kvaliteten på lyd og bilde uansett hvor i verden de deltar fra. Du kan se en kort introduksjon om møteløsningen her.

Trenger flere flinke folk
Nå er selskapet børsnotert, har hentet kapital for å akselerere veksten, og høsten 2020 passerte Pexip 300 ansatte fordelt på 18 land. Dette er nesten en dobling av antall ansatte på ett år.

– Vi skal fortsette å vokse, og skal ansette mange dyktige mennesker fremover innenfor alt fra salg til utvikling. Noen i Norge, men de fleste ute i Europa, USA og Asia, forteller Lia.

Store kunder
Etter 6-7 år i markedet har Pexip 15 prosent av Global Fortune 500-selskapene som kunder.

– Store virksomheter stiller høye krav til kvalitet, fleksibilitet og sikkerhet. Det får de hos oss, og vi har en unik plattform der vi tilbyr løsninger som en tjeneste, eller alternativer der kundene kan velge å administrere alt fra egne servere eller i en skyløsning som Azure, GCP og AWS.

Pexip hjelper Polyteknisk Forening
– Vi gleder oss til å samarbeide med et norsk teknologiselskap som leverer kommunikasjonsløsninger verden etterspør fremover, sier en smilende Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær i Polyteknisk Forening.

– Pexip hev seg rundt og støttet vår første digitale generalforsamling i mars og nå har vi faste videomøterom for webinarer og medlemsdialog. Alle fagnettverkene har nytte av Pexip’s løsning – og vi planlegger vår første digitale audiens hos H.M. Kong Harald. Også våre kunder som leier studio hos Polyteknisk Forening, får gjennom Pexip-løsningene en enkel plattform for sine kombinerte digitale og fysiske møter, forteller Vågnes Eriksen.

Polyteknisk Forening er en møteplass for teknologi, næringsliv og samfunn siden 1852, og med Pexip på laget samler vi bra folk også for digital kunnskaps- og nettverksbygging.

Partnerskap gir muligheter til å være med i #PolyPod, podcastserien fra Polyteknisk Forening der teknologi, samfunn og næringsliv møtes. Partnerskapet gir fri adgang for ansatte, samarbeid om digitale og fysiske aktiviteter samt profilering på Polyteknisk Forenings nettside og i sosiale media. Partnere kan også bruke Polyteknisk Forenings logo på egne nettsider og sosiale media. Partnerskap gir dessuten god rabatt på leie av studio og møtelokaler sentralt i Oslo.

Foto: Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær i Polyteknisk Forening og Tom Erik Lia, medgründer og kommersiell direktør i Pexip.