Lytt til #PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: System på topp

Publisert: 30. april 2021

Hva har kompetanse, samfunnsstruktur og sjekkhefte med hverandre å gjøre? Hvordan kan norsk verdiskaping øke gjennom digitalisering? Hvor mye betyr lokal forankring i den internasjonale konkurransen om kompetanse og kunder? Hva har vi lært av koronakrisen som det er verdt å ta med seg videre?

Lytt til samtalen mellom:

  • Ketil Solvik-Olsen, påtroppende nestleder i FrP
  • Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om system-tankegangen for digitalisering, der verdikjeder på tvers av private og offentlige aktører effektiviseres i sin helhet. Du hører om internasjonalt samarbeid for å sikre fordeling av verdiskaping fra dataressurser gjennom regulering av skatt i vertskapsland – og om betydningen av rettferdig konkurranse. Du hører også om forskjeller på implementering av digitale løsninger i USA og Norge.

Du får konkrete eksempler på hvordan selskap der eierne også er leverandørene investerer både teknologisk og for bærekraftig utvikling. Kulturen for god eierstyring i et mangfold av eierskap trekkes frem, med spørsmål om hvordan eierskap påvirker intra- og entreprenørskap. De snakker også om hvordan fleksibilitet påvirker omstillingsevnen både politisk og i næringslivet.

Er du i tvil om hva du skal studere, så har primærnæringene stort behov for både mastere og mestere, fra teknologer til slaktere. Du får også med deg et godt råd eller to fra topplederen til topp-politikerne, som i grunnen passer for noen og enhver som skal overbevise andre.

Enten du går med sjekkheftet i lomma eller ikke aner hva et sjekkhefte er – god fornøyelse mens du hører på #PolyPod!

Ta gjerne kontakt med styret i PF Styrenettvek og styret i PF Digitalt lederskap!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!