Lytt til #PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Digital butikk på topp

Publisert: 17. februar 2021

Hvordan kan norsk næringsliv kan ta opp den internasjonale konkurransen på teknologifronten?

Lytt til samtalen mellom:

  • Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister
  • Geir Inge Stokke, konsernsjef, Coop
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

De amerikanske teknologiselskapene er nå like verdifulle som alle børsnoterte selskaper i Europa til sammen. Bare kinesiske teknologiselskaper vokser like raskt. Hvordan skal Norge og norske selskaper komme i posisjon og skape verdier i konkurransen med disse gigantene som vi alle omgås i hverdagen? Hvilken kompetanse trenger vi som nasjon – og hvordan spiller eierskap og entreprenørskap sammen?

I denne episoden hører du om hvordan vi kan ta vare på den norske modellen, i et teknologisk skift ledet av de globale gigantene – og hva statens rolle kan være. Du får høre om hvordan nærbutikken kan bli en ny samlingsplass for varer og tjenester i hele landet og bidra til levende distrikter med mer digitalisering. Kunnskap om hvordan vi utnytter mengden av gode data til ikke bare å beskytte personvernet og styrke sikkerheten, men til å skape arbeidsplasser og lønnsomme bedrifter blir viktig, og unge og gamle trenger mer digital kompetanse.

Rådene fra topplederen til topp-politikeren egner seg også som råd til deg og meg om samarbeid på tvers, livsland læring og å bruke dataressursene som konkurransefortrinn for å skape verdier – med vårt verdigrunnlag.

 

Ta gjerne kontakt med PF Styrenettvek og PF Digitalt lederskap!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!