Lytt til #PolyPod: Intraprenørskap: Når er det riktig å skille ut et nytt selskap?

Publisert: 10. mai 2021

Intraprenørskap er avgjørende for fremgang i verden – historisk og fremover, teknologisk, økonomisk og samfunnsmessig. For bærekraftig utvikling er vi avhengig av at dagens private og offentlige virksomheter forbedres hver dag – og skaper beste praksis på tvers av sektorer. Hvordan jobber ledende selskaper med intraprenørskap og etablering av nye selskaper?

Lytt til samtalen mellom:

  • Berit Svendsen, leder internasjonal satsing, Vipps
  • Jon Christopher Knudsen, Chief Commercial Officer, Aker Carbon Capture
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om ulike innovasjonsreiser som førte til etablering av to nye norske selskaper med et verdensmarked. Du hører om kundefokus, forenkling og fart mens man er i morselskapet for å ta en ledende markedsposisjon med et nytt selskap. Deltagerne snakker også om hvordan aktivt eierskap, toppforankring og innovasjonskultur hører sammen og er nødvendig for å sikre både løpende drift og nye forretningsområder.

Har du en intraprenør i maven selv, får du også gode råd fra disse intraprenørene om en karriere med dynamisk, nyskapende, komplekse oppgaver med ressurser i ryggen og muligheten til å bidra positivt til verdens utvikling.

Som vi sier: Skjønnhet kommer innenfra, med innsikt og inspirasjon fra #PolyPod på øret.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF CO2-håndtering og Styret i PF Digitalt lederskap!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!