Lytt til #PolyPod: Hva kan tre generasjoner få til for vår felles fremtid?

Publisert: 18. juni 2021

De er 163 år til sammen og har jobbet minst 110 av dem for et bærekraftig næringsliv. Nå skal verden ut av koronakrisen og unna klimakrisen – og Polyteknisk Forenings «bestefar», «mor» og «datter» gyver løs på de store spørsmålene og mulighetene.

Lytt til samtalen mellom:

  • Per-Christian Endsjø, tidligere leder i Industridepartementet og Hydro og styremedlem i Petoro
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening
  • Ida Pernille Hatlebrekke, Head of Climate and Environment, Møller Mobility Group og styreleder i PF Bærekraft

I denne episode lærer du om hvordan vårt forhold til ansvarlighet for klima, miljø og samfunn utviklet seg fra miljøvern på 60-tallet til global oppmerksomhet rundt skadelig klimagasser på 80-tallet, opprettelsen av multilaterale avtaler og overnasjonale organisasjoner, via introduksjonen av bærekraft som begrep til dagens næringsliv der sirkulærøkonomisk styring blir en hygienefaktor.

Du hører også om koblingen mellom naturmangfold og klima og om politikk som kobler bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi. Skog og hav som naturlige karbonfangere er avgjørende og helhetlig ressursforvaltning på tvers av generasjoner og land kan og må stimulere konkurransen om de beste løsningene. Deltagerne er også forventningsfulle til hvordan dagens kunnskapsnivå og teknologi kan gi raskere og bedre politikk- og næringsutvikling der miljømessig og sosial utvikling fremmes.

Hva passer vel bedre enn å markere den 100. #PolyPod-episoden med en samtale mellom tre ildsjeler for bærekraftig teknologi- og samfunnsutvikling? Ta en prat med noen som er yngre eller eldre enn deg selv da vel – om noe som er viktig for deg!

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft og Styret i PF Samfunnsøkonomi!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!