Lytt til #PolyPod: Ekstremledelse – når samfunnsverdier skal sikres

Publisert: 21. mai 2021

Hvordan forsvarer og forvalter vi våre samfunnsverdier? Hvordan leder vi i krise, enten det gjelder demokratiet, levestandarden eller klimaet? Hva kan vi lære av styringen av samfunnskritiske organisasjoner under press?

Lytt til samtalen mellom:

  • Eirik Kristoffersen, Norges Forsvarssjef
  • Nicolai Tangen, CEO, Norges Bank Investment Management
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om hvordan Forsvaret og Oljefondet ledes og du får konkrete eksempler på hendelser og vurderinger som gjøres. Du får høre om hva forsvars- og finanssektorene kan lære av hverandre til tross for ulike samfunnsroller og organisasjoner; 17000 mennesker og 1000 nye vernepliktige hvert år som bruker 37 milliarder kr årlig – og 520 mennesker som forvalter 10914 milliarder kr med en avkastning på 1070 milliarder kr i fjor. De snakker også om totalforsvar og digital sikkerhet, der kultur og samarbeid er avgjørende for at teknologi brukes konstruktivt til å fremme de verdier vi som samfunn ønsker.

Deltagerne gir også noen gode råd om forberedelse og ledelse – og om utdannelse og livsvalg. Kanskje får du med deg noen nyttige tips selv, enten du driver ekstremsport eller vil bruke kompetansen din til å sikre samfunnsverdier. Og du er invitert til post-korona-festen!

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Samfunnsøkonomi og Styret i PF Samfunnssikkerhet!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!