Dr. ing. Haakon Styris studiefond er tildelt Marit Buhaug Folstad og Erlind Mysliu

Publisert: 26. juni 2021

Dr. ing. Haakon Styris studiefond er for 2020 tildelt Marit Buhaug Folstad, stipendiat ved NTNU og Erlind Mysliu, stipendiat ved NTNU, med 30000 kr hver.

Marit Buhaug Folstad er tildelt stipend til opphold ved universitetet i Beijing for å utføre forsøk med High Temperature Confocal Microscope for å studere materialers oppførsel under oppvarming opp til 1650℃. Marit Buhaug Folstad uttaler: «Jeg er veldig takknemlig for Styri Stipend. Dette gir meg muligheten til å reise til universitetet i Beijing for å utføre eksperimenter med High Temperature Confocal Microscope, som er et instrument som ennå ikke er tilgjengelig i Norge.»

Erlind Mysliu er tildelt stipend til studieopphold i Polen, Tyskland eller Italia for å gjøre avanserte overflateanalyser og/ eller dataanalyser av korrosjon i resirkulert aluminimum.  Erlind Mysliu uttaler: «Si stancherà prima l’immaginazione di creare che la natura di rivelarsi».

Vi gratulerer så mye med stipendet!

Dr.ing. Haakon Styri var metallurg, og dosent ved NTH før krigen. Han dro til USA, hvor han bl.a. var sjef for SKF’s forskningslaboratorium i Philadelphia. Fondet ble opprettet, og har nå økt til vel 1 million kr. Avkastningen av fondet deles ut som reise- og oppholdsstipend til kvalifiserte søkere som ønsker opphold ved utenlandsk institusjon for å arbeide med materialteknologi. Fondet administreres av Polyteknisk Forening gjennom et styre.

Neste tildeling fra Dr. ing. Haakon Styris studiefond skjer i forbindelse med Nasjonal konferanse for materialteknologi sommeren 2022.

Her finner du mer informasjon om PF Materialteknologi.