Arbeidsmarkedet etter COVID og lærdom fra digitaliseringen: Se sendingen nå!

Publisert: 6. mai 2021

Se sendingen om arbeidsmarkedet etter COVID og lærdom fra digitaliseringen nå!

NAVs Omverdensanalyse slippes annet hvert år. 2021-utgaven beskriver blant annet hvordan koronapandemien har bidratt til å øke takten til omstillingsprosesser i arbeidslivet. Hva kan vi forvente fremover, og hvordan kan ledere forberede seg på flere store skift som kommer?

For å få innsikt i disse spørsmålene får vi eksempler på hvordan to betydelige samfunnsaktører svarte på utfordringene som meldte seg i fjor.

Se og hør:

  • Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør i NAV
  • Egil Boyum, Senior Advisor og Head of M&A i Aker Solutions og styremedlem i Polyteknisk Forening
  • Christopher Snyder, Director data and enterprise solutions i NAV og styremedlem i PF Digital Lederskap er dagens programleder

Da Norge ble stengt ned i mars 2020 skjøt arbeidsledigheten til værs. I løpet av de første tre månedene etter nedstenging fikk NAV over 400 000 søknader om dagpenger. Bare i krisens første uke søkte rundt 200 000 mennesker om dagpenger. Dette er seksti ganger høyere enn normalen, en økning som velferdssystemet ikke var dimensjonert for å håndtere. I tillegg mobiliserte Stortinget tiltakspakker som skulle hjelpe den norske befolkningen, og NAV og andre etater måtte raskt ta hånd om nye oppgaver. Hvordan klarte NAV å levere på sitt samfunnsoppdrag under dette presset, og hvilke grep innen digitalisering ble tatt før koronapandemien som var avgjørende for at NAV kunne lykkes?

Mobiliseringen foregikk også i privat næringsliv og flere større bedrifter, som for eksempel i Aker-konsernet, bidro til fellesdugnaden i partnerskap med det offentlige. Hvordan kan lærdom fra erfaringene til NAV og Aker hjelpe digitale ledere til å forstå hvilke grep som må tas for å lykkes i arbeidsmarkedet i årene fremover?

Se sendingen om arbeidsmarkedet etter COVID nå og lærdom fra digitaliseringen nå!

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Digitalt lederskap og Styret i PF Styrenettverk!

Video: Vetle Opedal og Boris Parunov.