Verden sett fra Luanda: Se sendingen nå!

Publisert: 9. mars 2021

Angola har lenge spilt på ulike stormakters interesser og tidvis klart seg ganske godt. Angola er nå i en vanskeligere rolle enn før, presidenten gjør en del reformgrep og spørsmålet er om de vender seg mot vesten eller Kina.

Nå kan du se verden fra Luanda, med innsikt og inspirasjon fra:

  • Herculano Coroado, Luanda-basert journalist som leverer bl.a. til BBC og Reuters
  • Vegard Bye, partner, Scanteam, Dr. philos. Forsker, journalist, bistandsarbeider, politiker og forfatter. Koordinator for forskningsprogrammet om politisk-økonomiske endringer i Angola (2019-2023).
  • Aslak Orre, seniorforsker, Christian Michelsens Institutt, PhD statsvitenskap. Ledet samarbeidsprogrammet med Centro de Estudos e Investigação Científica (2010-2015).
  • Maren Sæbø, prisbelønt frilansjournalist, redaktør for bundu.no, historiker fra University of KwaZulu-Natal i Durban, oppvokst i Angola

Seminaret inngår i serien “Verden sett fra…”. For å forstå hvilken vei verden går, må vi først forstå de som former den. I en serie seminarer utfordrer Polyteknisk Forening deg til å se verden fra maktsentrenes ståsted, ved hjelp av noen av landets fremste eksperter og forskere. Serien er støttet av Fritt Ord og er åpen og gratis for alle.

Se sendingen om verden sett fra Luanda nå!

Ta gjerne kontakt med styret i PF Internasjonal politikk og økonomi. 

Video: Petter Vaaland og Boris Parunov