foto: Res Publica, Thor Brødreskift, UiO

Verden sett fra Caracas: Se sendingen nå!

Publisert: 9. januar 2021

Se sendingen om verden sett fra Caracas med:

  • Benedicte Bull, professor ved Universitetet i Oslo, med spesialitet på Latin-Amerika og Venezuela. Leder nå bl.a. et forskningsprosjekt på økonomisk utvikling i Venezuela, med særlig fokus på betydningen av internasjonale sanksjoner for forholdet mellom private og offentlige eliter. Les artikkel her.
  • Leiv Marsteintredet, professor og undervisningsleder ved Universitetet i Bergen med spesialitet på Latin Amerika, og med egen blogg om området.
  • Heidi Taksdal Skjeseth, utenriksjournalist i NRK og forfatter av bl. a. “Løgn: hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss”

Venezuela er et av verdens mest oljerike land, i tillegg har det enorme andre råvareressurser. 5. januar, dagen for dette seminaret, ble det innsatt et nytt parlament og president Nicolas Maduro antas å få tilnærmet diktatorisk makt. Ganske nøyaktig to år etter at den da 35 år gamle Juan Guido utnevnte seg selv til legitim president for Republikken med støtte fra USA og mektige vest-europeiske land, bl.a. Storbritannia.

Det er intet nytt at når ting blir vanskelig, så blir makten mer autoritær og befolkningen lider. Hvordan ser egentlig verden ut fra Caracas, har vi noen som helst mulighet i det hele tatt å klare å sette oss i deres ”sko” og forsøke å forstå hva som skjer og hvordan de ser på seg selv og sine omgivelser. La oss prøve!

Se sendingen om verden sett fra Caracas nå!

Seminaret inngår i serien “Verden sett fra…”. For å forstå hvilken vei verden går, må vi først forstå de som former den. I en serie seminarer utfordrer Polyteknisk Forening deg til å se verden fra maktsentrenes ståsted, ved hjelp av noen av landets fremste eksperter og forskere. Serien er støttet av Fritt Ord og er åpen og gratis for alle påmeldte. 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Internasjonal politikk og økonomi nå!

Video: Erik Magnus Eriksen Olseng