Se og hør samtalen om hvordan afrikansk næringsliv skal overleve koronakrisen

Publisert: 18. mai 2020

Hva skjer i Afrika når mellom 20 og 100 millioner arbeidsplasser kan forsvinne som et resultat av COVID19-pandemien? Når vi samtidig vet at det må skapes 10-20 millioner nye arbeidsplasser hvert år for å følge den demografiske utviklingen? Hvordan samarbeider norske aktører med lokalt næringsliv?

Se og hør samtalen mellom:

  • Dag-Inge Ulstein, Utviklingsminister
  • Erik Solheim, Direktør i Plastic Revolution Foundation og Rådgiver i WRI
  • Mari Sundli Tveit, Politikk-direktør i NHO
  • Svein Wilhelmsen, Grunnlegger i Basecamp Explorer
  • Kjell Roland, Selvstendig rådgiver og styreleder i Siva

Svein Wilhelmsen og hans kenyanske ansatte har nettopp erfart hvordan det er å gå fra en situasjon der selskapet skulle gjøre sitt beste år noensinne – til det motsatte: hundre prosent omsetningstap. Hva er hans råd til myndighetene i en slik situasjon? NHOs søsterforeninger i Uganda, Kenya, Tanzania, Etiopia og Tunisia har formidlet hvordan krisen treffer deres bedrifter; hvor mange arbeidsplasser som allerede er tapt, men også hvordan de kan bidra i krisen, forteller Mari Sundli Tveit. For Erik Solheim er krisen som nå treffer afrikanske land av bibelske proporsjoner. Han gir råd om hva han ville gjort, hvis han fremdeles satt i utviklingsministerstolen. Og vi får naturligvis høre hva dagens utviklingsminister Dag-Inge Ulstein tenker å gjøre.

Se filmen fra samtalen:

Hvordan skal afrikansk næringsliv overleve koronakrisen? Ulstein, Solheim, Tveit, Wilhelmsen og Roland i Polyteknisk Forening

Denne samtalen inngår i et prosjekt som Polyteknisk Forening og Norwegian-African Business Association samarbeider om. Prosjektet er støttet av Fritt Ord og er åpent og gratis for alle.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Internasjonal politikk og økonomi!

Video: Erik Magnus Eriksen Olseng og Vegar Aase