Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Foto: Kristoffer Myre, Stortinget Publisert: 13.03.2024

#PolyBok: Lansering av «Demokratiet, det er oss»

11. april 2024 kl. 18:00 - 19:00

Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo

Velkommen til bokbadet med Jette F. Christensen og lanseringen av hennes bok Demokratiet, det er oss: 10 sårbarheter i verdens beste folkestyre, i samtale med kveldens bademester Torbjørn Røe Isaksen.

17:30
Dørene åpnes 
for mingling, servering og boksignering

18:00
Erik Møller Solheim, redaktør, Cappelen Damm
Bakgrunn

Jette F. Christensen, medlem, Riksvalgstyret, tidligere stortingsrepresentant (Ap), styreleder, PF Internasjonal politikk og økonomi og forfatter av Demokratiet, det er oss
Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør, E24 er kveldens bademester
Samtale om boken «Demokratiet, det er oss»

19:00
Samtalen avsluttes. Mingling, servering og boksignering fortsetter

19:30
Takk for i dag

Etter bokbadet er alle velkomne til demokratisk nachspiel på Makulator Oslo Bar, i Kristian Augusts gt. 7A

Om boken «Demokratiet, det er oss»
Demokratiet, det er oss er et kampskrift for et styresett vi har begynt å ta for gitt.

Mens Norge troner øverst på demokratiske indekser er demokratiet i tilbakegang internasjonalt. Vår sikkerhet, handel og velferd avhenger av at så mange land som mulig er demokratiske. Men for å være en legitim forsvarer for styresettet ute, må vi holde vår sti ren hjemme.

Det norske demokratiet har flere sårbarheter som kan gjøre dette vanskeligere for oss, hevder tidligere stortingspolitiker for Arbeiderpartiet Jette F. Christensen i sin debutbok. For hva har Fosensaken, aksjehandel, organiseringen av NRK, seksuell trakassering i forsvaret, håndtering av pandemien, norsk Europadebatt, og avlysningen av Prideparaden med norsk sikkerhet å gjøre? Jo, de svekker både tilliten til det norske demokratiet og Norges mulighet til å kjempe for demokrati i andre land. Vi trenger begge deler. For trygghetens, pengenes og styresettets skyld.

Gjennom intervjuer og møter med sentrale representanter for blant annet rettsstat, presse, statlig voldsmakt, det sivile samfunn og politikken, ønsker Christensen å bidra til vår felles beredskap. For aldri har de demokratiske institusjonene våre vært mer presset, og aldri har vår tillit til de som skjøtter dem vært skjørere.

I Polyteknisk Forenings bokbad-serie, #PolyBok, får du et nært møte med forfatterne bak nyutgivelser og annen aktuell sakprosa. Med utgangspunkt i forfatternes bøker, åpner vi opp for den ærlige og uredde samtalen om dagens viktigste temaer.

Du som deltar får lett servering til praten, samt gode muligheter for kunnskapsutveksling og nettverksbygging med deltakere på og av scenen.

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.

Dette arrangementet er kun for fysisk deltagelse.

Ta gjerne kontakt med PF Internasjonal politikk og økonomi for innspill.

Velkommen til #PolyBok med Jette F. Christensen!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt! Jeg vil motta nyhetsbrev!


Vil du dele dette med ditt nettverk?