Foto: Sturlason/Kagge forlag Publisert: 12.03.2024

#PolyBok: Lansering av «Et Gaza-liv»

8. mai 2024 kl. 18:00 - 19:00

Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo

Legg møtet inn i Outlook: iCal

Delta på dette arrangementet:

Ikke medlem? Meld deg på dette arrangementet:

Delta fysisk

kr. 0,-

Velkommen til bokbadet med Marte Heian-Engdal og lanseringen av hennes bok Et Gaza-liv: Familien, flukten og det tapte landet, i samtale med kveldens bademester Sun Heidi Sæbø.

17:30
Dørene åpnes 
for mingling, servering og boksignering

18:00
Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening
Velkommen

Cathrine Sandnes, redaktør, Kagge forlag
Bakgrunn for boken

Marte Heian-Engdal, Midtøsten-ekspert, forsker og historiker, nestleder av hovedstyret, Redd Barna og forfatter av «Et Gaza-liv»
Sun Heidi Sæbø, sjefredaktør og administrerende direktør, Morgenbladet og forfatter er kveldens bademester
Samtale om boken «Et Gaza-liv»

19:00
Samtalen avsluttes.
Mingling, servering og boksignering fortsetter

19:30
Takk for i dag

Om boken Et Gaza-liv
Før Gaza-krigen brøt ut i oktober 2023, var den lille landstripen ved Middelhavet hjemsted for mer enn 2 millioner mennesker. Med krigen ble alle disse livene lagt i ruiner. Hvordan kunne dette skje?

Millioner av vanlige liv, levd på et helt uvanlig sted, med ordinære bekymringer og ekstraordinære problemer: I denne boka blir vi bedre kjent med noen av dem. Vi følger Mohammad og Khitam og de seks barna deres i hverdag og fest, kjærlighet og tap, strid og flukt. Vi blir med når familiebånd knyttes – og settes på prøve – og når en fargesprakende undulat med brukket nebb sjarmerer dem i senk. Historiene byr på liv fylt av drømmer, håp og skuffelser, prøvelser og lykke. Denne palestinske familiefortellingen tar oss med på reise bakover i tid og forteller om Gazastripens historie som hjem og slagmark i over hundre år, og fram til de dramatiske ukene høsten 2023 – da de måtte flykte for livet.

I bokbadet får du i tillegg til en tête-à-tête med forfatteren og badegjestene, rabatt på signerte bøker, litt godt i glasset og fingermat til praten.

I Polyteknisk Forenings bokbad-serie, #PolyBok, får du et nært møte med forfatterne bak nyutgivelser og annen aktuell sakprosa. Med utgangspunkt i forfatternes bøker, åpner vi opp for den ærlige og uredde samtalen om dagens viktigste temaer.

Du som deltar får lett servering til praten, samt gode muligheter for kunnskapsutveksling og nettverksbygging med deltakere på og av scenen.

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.

Dette arrangementet er kun for fysisk deltagelse.

Ta gjerne kontakt med styret i PF Samfunnssikkerhet for innspill.

Velkommen til #PolyBok med Marte Heian-Engdal!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt! Jeg vil motta nyhetsbrev!

Vil du dele dette med ditt nettverk?