Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 17.08.2018

Johan Castberg prosjektet

13. september 2018 kl. 09:30 - 11:00

NPF Oslo / PF Olje ønsker velkommen til lunsjmøte om Kværners delaktighet i Johan Castberg-utbyggingen.

Møtet er gratis for medlemmer av NPF Oslo / PF Olje og koster kr 200 for ikke-medlemmer. Klikk HER for å bli medlem.


Om møtet

Kværner signerte 13. februar 2018 en kontrakt med Equinor for leveransen av moduler til produksjonsskipet for Johan Castberg-feltet, samt sammenkopling og integrasjon av dekksmodulene med skroget.

Johan Castberg-feltet i Barentshavet vil bli utviklet med et produksjonsskip (FPSO). Arbeidsomfanget til Kværner inkluderer fabrikasjon av moduler til plattformdekket hvor de fleste vil bli levert av norske verft på Stord, i Verdal, Egersund og Sandnessjøen.

Skroget, inkludert boligkvarteret som fabrikkeres for Equinor av Sembcorp i Singapore, leveres til Kværners verft på Stord høsten 2020. Installasjonen av alle modulene og integrasjonen starter umiddelbart etter at skroget ankommer. Produksjonsskipet blir testet og ferdigstilt på Stord før planlagt utslep til feltet i første kvartal 2022.

På topp vil arbeidsomfanget involvere omtrent 2 000 Kværner-ansatte og personell hos underleverandører. Verdien av kontrakten er omtrent 3,8 milliarder kroner. Tildelingen av Johan Castberg utløste en investering på omtrent 370 millioner kroner i nytt kaianlegg ved verftet på Stord.

Kværner er en ledende, spesialisert leverandør av ingeniørtjenester, anskaffelser og fabrikasjonstjenester (EPC) til offshore olje- og gassplattformer og landbaserte anlegg. Kværner ASA består av både datterselskaper og tilknyttede selskaper («Kværner gruppen») og er en internasjonal leverandør og foretrukket partner for olje- og gass operatører, samt andre ingeniør- og fabrikasjonsselskaper.

Kværner har levert mange av verdens mest krevende offshore prosjekter inkludert majoriteten av Norges offshore olje- og gassplattformer.


Praktisk informasjon

Vi starter møtet med en lett lunsj i underetasjen. Deretter går vi opp hvor Kværners prosjektleder for Johan Castberg gi en oppdatering om status i prosjektet.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Anne K. Knausgård: anne@kventures.no

Vel møtt!

 

 

 

 

Vil du dele dette med ditt nettverk?