Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Foto: Kristiania, Kristoffer Myhre Publisert: 28.04.2023

Sommerfesten i Polyteknisk Forening: Hvordan styrker vi den demokratiske debatten i vår digitale tidsalder?

12. juni 2023 kl. 17:30 - 18:30

Fysisk i Polyteknisk Forening og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

Se dette opptaket:

Videotilgang

kr. 200,-

Velkommen til årets sommeravslutning i Polyteknisk Forening, med spennende samtaler og bra folk som samles rundt punchebollen fra 1903!

Hvordan kan vi sikre at teknologi bidrar til sunn demokratiutvikling? Jette F. Christensen tar deg med på praten hvor du også får høre Nordic Think Tank sine ferske anbefalinger, direkte fra Bente Kalsnes, medlem av Nordic Think Tank for Tech and Democracy.

Hva må til for at de nordiske landene skal kunne sikre en sterkere posisjon når det gjelder teknologigigantenes innflytelse på de demokratiske samfunnene våre? Hvordan unngår vi at teknologi bidrar til mindre folkestyre og demokratisk underskudd?

17:00
Fingermat og noe godt i glasset

17:30
Jette F. Christensen, statsviter, skribent og leder, Riksvalgstyret, tidligere stortingsrepresentant (Ap) og styreleder i PF Internasjonal politikk og økonomi
Velkommen og bakgrunn

Bente Kalsnes, professor, institutt for kommunikasjon, Høyskolen Kristiania og medlem av Nordic Think Tank for Tech and Democracy
Hovedfunn fra rapporten

Samtale mellom Christensen og Kalsnes

18:30
Mingling og sommerstemning. Direktesending avsluttes

19:30
Takk for i dag!

Nordisk ministerråd publiserte nylig rapporten «A Nordic approach to democratic debate in the age of Big Tech», fra den nordiske tankesmien for teknologi og demokrati. Tankesmien er nedsatt av de nordiske kulturministrene og har vurdert innflytelsen teknologikjempene har på demokratiet i Norden.

Du som deltar fysisk får lett servering til praten, samt gode muligheter for kunnskapsutveksling og nettverksbygging med deltakere på og av scenen.

Du kan også følge direktesendingen digitalt gjennom denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.

Ta gjerne kontakt med styret i PF Internasjonal politikk og økonomi og styret i PF Digitalt lederskap.

Velkommen til årets sommerfest i Polyteknisk Forening!

Vil du dele dette med ditt nettverk?