foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Polyteknisk Forening gratulerer Kronprinsparet med 50-års dagene

Publisert: 25. august 2023

Polyteknisk Forening gratulerer H.K.H Kronprins Haakon og H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit med 50-års dagene og samtidig 22-års bryllupsdag. Vi ønsker dem alt godt og en alle tiders feiring.

Vi takker Kronprinsparet for å fremme kunnskap og klokskap basert på våre verdier om åpenhet, likeverd og tillit – til det beste for folks ve og vel. Dette er avgjørende for at Norge kan forme utviklingen på prioriterte områder og ta teknologisk lederskap der vi som land har komparative fortrinn for å kunne bidra til en bærekraftig utvikling.

H.M. Kong Haakon VII var Polyteknisk Forenings første æresmedlem. H.M. Kong Haakon VII utnevnte H.K.H Kronprins Olav til æresmedlem i 1948. H.M. Kong Olav V utnevnte H.K.H. Kronprins Harald til æresmedlem i 1961. H.M. Kong Harald V utnevnte H.K.H. Kronprins Haakon til æresmedlem i 2002. H.M. Kongen tar imot Polyteknisk Forenings president og generalsekretær i audiens på Slottet årlig. H.K.H. Kronprinsregent Haakon tok imot Polyteknisk Forenings president og generalsekretær i audiensen i 2022.

Vi gratulerer så mye med dagen!