Ny Digitaliseringsminister skal sette retning

Publisert: 25. januar 2019

Norges nye Digitaliseringsminister Nikolai Astrup og Silvija Seres, President i Polyteknisk Forening snakket om prioriteringene for Norge i Dagsnytt 18.

Se innslaget her!

Samme dag som den nye regjeringen ble lansert, snakket de to om den digitale transformasjonen til beste for folks hverdag, næringsliv og offentlig sektor. Vi har et godt utgangspunkt i Norge, med teknologi, kompetanse og ressurser, som gjør at vi kan få til veldig mye.

Den nye Digitaliseringsministeren skal samle og koordinere regjeringens initiativ og uttaler «Som Silvija snakker om; det handler egentlig om helt andre former for forretningsmodeller som kan utvikles med utgangspunkt i det digitale. Vi må gå i en retning og vi sørge for å ha tilstrekkelig trøkk».

Tverrfaglig tilnærming på tvers av departementer og partier må til for å samle oss om det Norge kan bli verdensmestre i. Vår nye konkurranseevne vil være avhengig av det som blir vårt digitale fortrinn – og det må vi gjøre noe med i dag for å ta posisjon om 10 år. Er det innen medisin, velferd, energi, eller noe helt annet?

Det som er viktig er ikke vår digitale forbrukerevne, men vår digitale skaperkraft. Som Silvija gjentok: Fart er ingen erstatning for retning. Men vi må begynne å løpe nå.

Polyteknisk Forening gratulerer Nikolai Astrup som ny Digitaliseringsminister – og ser frem til å stake ut kursen sammen også gjennom vårt PF Digital Leadership Community.

Se hele intervjuet med Digitaliseringsminister Nikolai Astrup og Silvija Seres, President i Polyteknisk Forening her!