Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Systemendringer for sirkulærøkonomien

Publisert: 4. november 2020

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne tredje episoden handler om behovet for systemendringer for å lykkes med en overgang til sirkulærøkonomien. Du møter to selskaper som går foran i det sirkulære skiftet; Norgips og OBOS. Her får du ta del i historiene om hva de har gjort og hvordan de har fått det til.

Lytt til samtalen mellom:

  • Hilde Kristin Herud, administrerende direktør, Norgips
  • Birgitte Molstad, bærekraftsdirektør, OBOS
  • Thomas Mørch, direktør for innovasjon og bærekraft i Norsk Gjenvinning

En reell overgang til en sirkulær økonomi trenger selskaper som utfordrer systemet. Få områder er viktigere enn byggebransjen, som er en storforbruker av materialer. Sirkulære materialer er «gamle» materialer – enten de er laget av resirkulerte råstoffer eller om det er materialer som rett og slett brukes om igjen som de er. OBOS forsøker å spille en aktiv rolle i å påskynde denne overgangen. Norgips har endret på sin produksjon, slik at de i økende grad kan erstatte jomfruelig materiale med kortreiste resirkulerte materialer. De er begge viktige brikker i systemendringene som kreves.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!