Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Hvordan skape verdikjeder for eierløs havplast?

Publisert: 14. mars 2021

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne niende episoden handler om design, havplast, verdier og problemløsning. Vi dykker dypere inn i den sirkulære plastøkonomien og inn i et nytt marked for eierløs havplast som råvare med opphavsgaranti. Hvordan fungerer dette i praksis og hvordan kan tjenestemodeller endre mekanismene i den lineære økonomien? Kan materialer i det hele tatt leies og hva betyr det å ha opphavsgaranti på plast?

Lytt til samtalen mellom:

  • Lars Urheim, styremedlem, Ogoori og daglig leder, Ope
  • Ida Pernille Hatlebrekke, kommersiell leder, Looping og styreleder i PF Bærekraft

I denne episoden får du innsikt i hvordan Ogoori jobber med å omdanne avfall til nye produkter i en leiemodell. Du lærer om hvordan man kan tilrettelegge for regenerativ sirkulær økonomi helt konkret, slik at ressurser og materialer tilbakeføres, fornyes og revitaliseres med nødvendig transparens og sporbarhet. Verdens største avfallsproblem er plast på avveie som havner i havet, og du får høre om hvordan norske selskap kan ta del i arbeidet med å løse dette problemet.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!