Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Hvordan kan grønne og sirkulære innkjøp skape grønn giv?

Publisert: 7. mai 2021

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne ellevte episoden handler om hvordan innkjøp og offentlige anskaffelser kan dreie oss mot en mer ressurseffektiv og konkurransekraftig lavutslippsøkonomi. Offentlig sektor kjøper inn varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeider for om lag 520 milliarder kroner årlig. Hvordan kan denne innkjøpskraften være en betydelig vekstmotor for næringslivet? Hvordan kan næringslivet selv utvise godt innkjøpsvett og forme leverandørmarkedet mer effektivt og bærekraftig? Hva er lov og hva er lurt?

Lytt til samtalen mellom:

  • Odd Olaf Schei, seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring
  • Svein Terje Tveit, partner i advokatfirmaet Arntzen de Besche
  • Ida Pernille Hatlebrekke, kommersiell leder, Looping og styreleder i PF Bærekraft

I denne episoden lærer du om hvordan anskaffelsesprosesser gjennomføres og om handlingsrommet for å velge sirkulære løsninger. Du hører om initiativet «10 prinsipper for grønt innkjøpsvett» fra Skift og om kompetansebygging på feltet. Deltagerne deler praktiske eksempler på vellykkede forhandlinger på begge sider av bordet med et mer bærekraftig resultat. Du lærer også om vurderinger knyttet til rammeverk som innkjøpsstrategi, konkurranseregler, anskaffelsesloven, håndheving og faktisk handling i både offentlige og private grønne innkjøp.

 

Du finner mer informasjon her:

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!