foto: Polyteknisk Forening

Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Hva med overforbruket i sports- og tekstilbransjen?

Publisert: 25. februar 2022

Vi tilbringer stadig mer tid i naturen, men i takt med den voksende friluftsinteressen stiger også det materielle fotavtrykket. Ifølge Vestlandsforskning bruker nordmenn 16 milliarder kr i året på friluftsutstyr, og ifølge Klarna økte netthandelen av disse varene med 90% i siste halvdel av 2020, sammenlignet med 2019. Hvordan kan vi begrense dette fotavtrykket, og er det egentlig noe som kan kalles bærekraftig forbruk?  

Lytt til samtalen mellom:  

  • Henriette Wiken Lund, gründer og daglig leder, Vandre  
  • Jo Egil Tobiassen, gründer og daglig leder, Northern Playground   
  • Ida Hatlebrekke, leder for klima og miljø, Møller Mobility Group og styreleder, PF Bærekraft 

I denne episoden lærer du om sirkularitet innenfor sports- og tekstilbransjen, en milliardindustri som representerer et paradoks i norsk sammenheng. Hva skal til for å lykkes med å skape et bedre alternativ for naturglade forbrukere? Og er det egentlig standpunkt eller verdispørsmål man kjemper for på vegne av målgruppene? 

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!