Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Hva betyr den første nasjonale strategien for en grønn sirkulær økonomi?

Publisert: 2. juli 2021

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne 12. episoden handler om den nye nasjonale strategien for en grønn, sirkulær økonomi. Hvorfor er det viktig at strategien er lansert og hva vil den bety i praksis?

Lytt til samtalen mellom:

  • Thomas Mørch, direktør for innovasjon og bærekraft i Norsk Gjenvinning
  • Brita Staal, klimastrateg i SALT, president i POW Europa og styreleder i Climate Point
  • Camilla Gramstad, Leder for bærekraft i Elkjøp Nordic
  • Ida Pernille Hatlebrekke, Head of Climate and Environment i Møller Mobility Group og styreleder i PF Bærekraft

I denne episoden lærer du om «Nasjonal strategi for ein grøn, sirkulær økonomi», som ble lagt frem av statsministeren og klima- og miljøministeren på Herøya i juni. Hele syv departementer har samarbeidet om strategien og flere innspillsrunder fra næringslivet, interesseorganisasjoner og forskningsmiljø ligger til grunn. Du hører om hvordan strategien legger seg tett opp til EUs Green Deal og Circular Economy Action Plan. Du hører også om bakgrunnen fra regjeringen Solbergs Granavolden-plattformen i 2019 om at Norge skal bli et foregangsland på sirkulær økonomi. Deltagerne gir deg et ærlig blikk på strategien og tar for seg dokumentets relevans for fart og retning i arbeidet med sirkulær omstilling i Norge. Var det eureka-øyeblikket samtlige har ventet på?

 

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!