Lytt til #PolyPod – Full sirkel: Disrupsjon for sirkulærøkonomien

Publisert: 28. oktober 2020

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne andre episoden gir deg konkrete eksempler på disruptive løsninger på behovene for å skape verdier på nye måter som ikke utraderer naturressursene.

De siste 10 årene har utstrakt forskning og innovasjon ledet til fremveksten av noen av de mest spennende teknologiselskapene Norge har sett og produktene de utvikler kan sies å ha potensiale til å radikalt endre hvordan vi bruker ressurser i dagens økonomi.

Lytt til samtalen mellom:

  • Erlend Grøner Krogstad, Sustainability Manager, Quantafuel
  • Kåre Gunnar Fløystad, Business Developer Agronomy, N2 Applied
  • Ida Pernille Hatlebrekke, kommersiell leder i Looping
  • Thomas Mørch, direktør for innovasjon og bærekraft i Norsk Gjenvinning

En reell overgang til en sirkulær økonomi trenger selskaper som snur om på etablerte måter å gjøre ting på – det være seg om det er snakk om forretningsmodeller eller teknologi, eller begge deler. I denne episoden lærer du fra to aktører som forsøker å endre landskapet innenfor to store og viktige områder; gjødselindustrien og produksjon av mat samt plastgjenvinning og produksjon av plast.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

 

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!

Liker du #PolyPod, støtt Polyteknisk Forening via Vipps til 81911 nå!