foto: polyteknisk forening

Lytt til #PolyPod: Et Gaza-liv: Familien, flukten og det tapte landet 

Publisert: 24. mai 2024

Før Gaza-krigen brøt ut i oktober 2023, var den lille landstripen ved Middelhavet hjemsted for mer enn 2 millioner mennesker. Med krigen ble alle disse livene lagt i ruiner. Hvordan kunne dette skje? 

Lytt til samtalen mellom:  

  • Marte Heian-Engdal, Midtøsten-ekspert, forsker og historiker, nestleder av hovedstyret, Redd Barna og forfatter av «Et Gaza-liv» 
  • Sun Heidi Sæbø, sjefredaktør og administrerende direktør, Morgenbladet  

I denne episoden hører du samtalen fra lanseringen av boka Et Gaza-liv: Familien, flukten og det tapte landet. Millioner av vanlige liv, levd på et helt uvanlig sted, med ordinære bekymringer og ekstraordinære problemer: I denne boka blir vi bedre kjent med noen av dem. Denne palestinske familiefortellingen tar oss med på reise bakover i tid og forteller om Gazastripens historie som hjem og slagmark i over hundre år, og fram til de dramatiske ukene høsten 2023 – da de måtte flykte for livet. 

Vi takker Kagge Forlag som gjorde dette bokbadet åpent og gratis for alle. Boken «Et Gaza-liv» finner du her.

I Polyteknisk Forenings bokbad-serie, #PolyBok, får du et nært møte med forfatterne bak nyutgivelser og annen aktuell sakprosa. Med utgangspunkt i forfatternes bøker, åpner vi opp for den ærlige og uredde samtalen om dagens viktigste temaer. 

Ta gjerne kontakt med styret i PF Internasjonal politikk og økonomi og styret i PF Samfunnssikkerhet for innspill.