Hør podcastene fra kvinnedagen med Digitaliseringsminister Nikolai Astrup og forfatter Marie Louise Sunde

Publisert: 8. mars 2019

På den internasjonale kvinnedagen samlet vi et live publikum i Klubben hos Polyteknisk Forening til podkastsamtaler om både kjønnsbalanse og digitalisering – og koblingene til innovasjon og verdiskaping.

Første par ut var Marie Louise Sunde, lege, forfatter og medgründer av ShesGotThis i samtale med Jan M. Moberg,  ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. Tema var helhetlig styring og endringsledelse for økt verdiskaping gjennom reell kjønnsbalanse. Ubevisst og bevisst diskriminering hindrer innovasjon og verdiskaping – og noe er det nesten komisk lett å gjøre noe med. Sundes nye bok i samarbeid med Isabelle Ringnes, «Hvem spanderer – Fordommer du ikke visste du hadde» gir noen aha-opplevelser.

Neste par ut var Digitaliseringsminister Nikolai Astrup i samtale med Silvija Seres, president i Polyteknisk Forening. Digitalisering i alle bransjer kan bedre gjennomføres når kulturen er inkluderende og tillitsbasert – og alle kvinner og menn må med for at bærekraftsmålene skal nås. Hvordan digitaliserer digitaliseringsministeren? Og hvordan skal vi tørre å utfordre gårsdagens løsninger? Digitalisering er ikke et mål i seg selv, det handler om hvordan vi kan utnytte det til vårt beste, forteller Astrup.

Denne 8. mars-lunchen inngår i seminarserien fra PF Digital Leadership Community med flere spennende aktiviteter på trappene.

Om du gikk glipp av denne, kan du høre samtalene tilrettelagt av Kristine Masdal Aadne her:

 Jan Moberg, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad, intervjuer Marie Louise Sunde, kirurg, forfatter og medgründer av ShesGotThis, om hennes bok «Hvem spanderer – Fordommer du ikke visste du hadde» og hvordan det er å være kvinnelig kirurg i Norge.

 Silvija Seres, president i Polyteknisk Forening, og Digitaliseringsminister Nikolai Astrup diskuterer digitalisering, deling av data med store internasjonale selskaper, og hva den nye oljen kan være. Lytt til podcasten her.