Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 21.12.2016

Ytringsfrihet og ytringsansvar

3. april 2017 kl. 10:00 - 12:00

Innkallelse til generalforsamling

Før møtet er det generalforsamling i PF Senior.

Klikk her for å laste ned innkallingen

Møtet

Vebjørn Kroll Selbekk tar dere med inn i stormens øye i karikaturstriden for ti år siden. Dette er hans personlige historie om hvordan det var å befinne seg midt i et ragnarok av blodige drapstrusler, livvakter, politibeskyttelse, mediekjør og politiske beskyldinger. Med dette som utgangspunkt drøfter han hvordan ytringsfriheten, når det gjelder debatten om islam, undertrykkes ved hjelp av frykt og vold.

Hege Storhaug forteller hva hun vil snakke om og starter med å sitere avslutningen i Arnulf Øverlands dikt «Du må ikke sove»(1938):

« ’Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. –
Vår tid er forbi – Europa brenner!’

Parallellen til i dag er slående. Kritikere av islam trues på livet og må leve med politibeskyttelse døgnet rundt, som den svenske kunstneren Lars Vilks, den danske tegneren og pensjonisten kurt Westergaard, og i 2004 ble Theo van Gogh drept og strupeskåret i Amsterdam fordi han regisserte en kortfilm om islams kvinneundertrykking.

Islam vokser raskt i Europa, dertil en form for islam med helt klare totalitære trekk. Politikere flest velger å tie. Hvorfor?

Ytringsfriheten, som er alle andre friheters mor, er på retur. Hvordan skal vi borgere forholde oss til at vårt politiske lederskap ikke tar et oppgjør med vår tids sivilisasjonssammenstøt?»

Innledere

Vebjørn Kroll Selbekk er norsk redaktør, journalist og samfunnsdebattant med et kristenkonservativt ståsted. Han er i dag redaktør i den kristne dagsavisen Dagen.
Han fikk mye medieoppmerksomhet i 2006 etter at han valgte å trykke de såkalte muhammedkarikaturene. Han ble kjent som islamkritiker og forkjemper for ytringsfriheten.

Hege Storhaug er norsk journalist, forfatter og politisk aktivist. Hun jobber som informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service. Storhaug har engasjert seg i samfunnsdebatten omkring spørsmål knyttet til tvangsekteskap, islam, islamisme og integrerings- og innvandringspolitikken generelt.

Påmelding

Det er ingen påmelding til PF Seniors møter. De er gratis og åpne for alle som ønsker å delta.

Vil du dele dette med ditt nettverk?