Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 17.02.2021

Verden sett fra Tallinn

25. mars 2021 kl. 10:00 - 11:00

Verden ser til Estland, populært kalt E-Estland, for sin ledende digitale kompetanse og posisjon. Hvordan kunne landet så raskt lykkes med det digitale skiftet – og hvordan ser fremtiden ut for det lille landet midt i den storpolitiske drakampen mellom øst og vest?

Til å forstå hvordan ser verden ut fra Estland, har vi med oss:

  • Lauri Bambus, Estlands ambassadør til Norge
  • Marko Mihkelson, medlem av Estlands parlament, Reform Party, og forfatter av «The Power of Freedom: Central and Eastern Europe after 1945»
  • Morten Jentoft, journalist og tidligere utenrikskorrespondent i Russland, NRK
  • Paal Juul Aschjem, CEO, Albion Holding, bosatt i Estland i over 25 år og medlem av Norwegian-Estonian Chamber of Commerce
  • Lars Kåre Legernes, selvstendig konsulent og styremedlem i PF Internasjonal politikk og økonomi

Estland er et lite land med bare litt over 1 million innbyggere og har en ung og velutdannet befolkning. Estland er et av de mest avanserte land innenfor IT i Europa og var bl.a. et av verdens første land med e-government og har digitalisert hele sin offentlige forvaltning. Samtidig lever Estland som lite land i ytterkanten av Europa, tett på Russland og med en russisk minoritetsbefolkning.

Seminaret vil dekke områder som digitalisering, cyber security, økonomi samt forholdet til Russland, NATO og de nordiske landene.

Seminaret inngår i serien “Verden sett fra…”. For å forstå hvilken vei verden går, må vi først forstå de som former den. I en serie seminarer utfordrer Polyteknisk Forening deg til å se verden fra maktsentrenes ståsted, ved hjelp av noen av landets fremste eksperter og forskere. Serien er støttet av Fritt Ord og er åpen og gratis for alle påmeldte. 

Påmeldte til digital deltagelse får tilsendt lenke til pålogging i forkant.

Velkommen til digitalt seminar!

Vil du dele dette med ditt nettverk?