Foto: Universitetet i Oslo Publisert: 26.08.2022

Verden sett fra Latin-Amerika

22. september 2022 kl. 18:00 - 19:00

Fysisk i Polyteknisk Forening og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

NB! Sendingen starter kl. 18.15.

Forholdet mellom stormaktene er i endring: USAs posisjon er utfordret blant annet av et økonomisk ekspansivt Kina og et aggressivt Russland. Dette har store konsekvenser i Latin-Amerika som historisk har vært USA-dominert, men som de siste årene er blitt stadig mer preget av andre stormakter på jakt etter naturressurser, markeder og allierte. Samtidig har flere land i Latin-Amerika brutt med USAs politikk.

Du møter bl.a.:

  • Benedicte Bull, latinamerikakjenner og professor i statsvitenskap ved Senter for Utvikling og Miljø (SUM), Universitetet i Oslo
  • Sturla Rinvik, styreleder, PF Internasjonal politikk og økonomi

I denne samtalen diskuterer Benedicte Bull hvordan Latin-Amerika forholder seg til tradisjonelle og fremvoksende stormakter, basert på hennes nye bok: «Latin-Amerika i dag: Nye interesser og gamle bånd til USA, Kina, Russland, Midtøsten og Europa.»

Du får rabatt på signerte bøker av Benedicte Bull når du deltar fysisk.

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.

Dette er et hybrid arrangement: fysisk i studio hos Polyteknisk Forening og digitalt. Påmeldte til den digitale sendingen vil kunne følge direktesendingen på denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.

Seminaret inngår i serien “Verden sett fra…”. For å forstå hvilken vei verden går, må vi først forstå de som former den. I en serie seminarer utfordrer Polyteknisk Forening deg til å se verden fra maktsentrenes ståsted, ved hjelp av noen av landets fremste eksperter og forskere. Serien er støttet av Fritt Ord og er åpen og gratis for alle påmeldte.

Vi mingler med litt i glasset fra kl. 1745. Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?