Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 16.01.2019

Velferdsprofitører eller velferdsinnovatører?

4. mars 2019 kl. 11:00 - 13:00

Velferdstjenestene som det offentlige finansierer skal ivareta dem som trenger tjenestene – og utføres effektivt og med kvalitet. Hvordan kan private aktører supplere dette – og hvordan sikrer vi en sunn utvikling av velferdsindustrien?

Velferd og helse er viktig for oss alle, og ny teknologi gir nye muligheter for billigere og bedre løsninger, men åpner også for at profittmaksimerende selskaper får mer makt. Kan norske myndigheter regulere utviklingen?

Vi tar debatten, der du møter:

  • Torbjørn Røe Isaksen: Regjeringens strategi for finansiering av fremtidig velferd
  • Linn HerningVelferdsprofitørene (se presentasjon)
  • Anne Siri Koksrud Bekkelund: Bør offentlig finansiert velferd lønne seg?

Om panelet:

  • Torbjørn Røe Isaksen er Næringsminister (H) og har mastergrad i statsvitenskap fra 2008. Han var stortingsrepresentant for Høyre 2009-2017 og Kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering 2013-2018.
  • Linn Herning er utdannet historiker. Hun ga i 2015 ut boka: «Velferdsprofitørene. Om penger, makt og propaganda i de norske velferdstjenestene.» Hun er Daglig leder i alliansen For velferdsstaten.
  • Anne Siri Koksrud Bekkelund er politisk økonom i Civita og har mastergrad i politisk økonomi fra Handelshøyskolen BI. I tillegg er hun sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Hun har tidligere vært Byrådssekretær for kultur og næring i Oslo kommune samt konsulent innen IT-strategi i Accenture.

Det serveres lett lunch.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?