Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 12.06.2018

Turbulens i norsk luftfart

22. oktober 2018 kl. 16:00 - 18:00

Norsk luftfart står overfor de største omveltningene på lang tid. Flere internasjonale aktører snuser på det norske markedet, både ved potensielle oppkjøp og direkte inntreden på det norske markedet.

Flypassasjeravgiften bidrar til lavere utslipp fra luftfartssektoren, men hever samtidig terskelen for å gå inn på det norske markedet. Forestående teknologiske fremskritt innen energieffektivisering kan gi både store kostnadsmessige og miljømessige besparelser, blant annet i form av hybridteknologier, hydrogen, biodrivstoff, batteriteknologier og elektrifisering av fly.
Lavere oljepris etter oljeprisfallet i 2014 har gitt positive impulser på bunnlinjen til flyselskapene, samtidig som interkontinentale flygninger stadig blir vanligere. I tillegg vil vektleggingen av distriktspolitikk og oppfølgingen av det regionale rutenettet være viktig for den norske luftfartsbransjens fremtidige utvikling.

Vi har hentet inn et knippe av Norges fremste luftfarts-eksperter og nøkkelaktører i bransjen for å gi deg en interessant kveld:

– Forskningsleder Harald-Thune Larsen,Transportøkonomisk institutt
– Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs, WinAir
– Administrerende direktør Dag Falk Petersen, Avinor
– Administrerende direktør Thorbjørn Lothe, NHO Luftfart
– Konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe
– Konferansier: Thomas Lone og Christian Kamhaug,  Flypodden

Arrangementet deles inn i to bolker.

Temaet for den første bolken er «Fremtidens norske luftfartsmarked». Vi spør: Hvordan blir den fremtidige markedsutviklingen på det norske luftfarts-markedet på kort og lang sikt?

Temaet for den andre bolken er «Temaet for andre bolk er «teknologiutvikling og miljøfokus». Vi spør: Hva blir fremtidens teknologier innenfor luftfart, og hvordan påvirker miljøpolitikken denne utviklingen?

Møtet arrangeres av Polyteknisk Forening i samarbeid med NVTF Østlandet og Teknisk Ukeblad.

 

Høst-tilbud!

Få medlemskap ut året for kun:

– Studenter:                     100 kr.

– Seniorer (over 70 år):  300 kr

– Ordinært:                      500 kr

Dette tilbudet gir adgang til samtlige møter ut året i regi av Polyteknisk Forening. For innmelding, ta kontakt med oss på polyteknisk@polyteknisk.no eller ring oss på 2242 6870. Du kan gjerne betale med VIPPS: 81911.

Spesialarrangement og konferanser i samarbeid med partnere er ikke inkludert, men tilbys til sterkt reduserte priser for medlemmer av Polyteknisk Forening.

Vi ønsker nye medlemmer velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?