Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 27.01.2016

Status for menneskerettigheter

29. februar 2016 kl. 16:00 - 18:00

Barnevernet er sterkt diskutert i ly av omsorgsovertagelser og behandling av barn. Det har vært store demonstrasjoner og kritikk fra utlandet om håndteringen og leveforholdene til barn fra Tsjekkia og kritikk fra minst 20 land fordi barn er fratatt oppegående flinke foreldre uten forutgående hjelp eller kontakt, både for etnisk norske, og for utenlandske eller blandede ektepar. Også for ungdom i fosterhjem, annen ungdom, voksne som slåss mot inkassoselskaper og banker, og eldre som ikke blir behandlet med den verdighet de fortjener, har det kommet kritikk og reist internasjonale rettsaker mot Norge. Norge tapte nylig en sak, der selve rettferdigheten i saksbehandlingen, var feil i norsk rettssystem.

Bryter vi daglig menneskerettighetene i Norge? Er behandlingen i rettssystemet bare en bløff? TSF har tatt opp temaet i 2014 og 2015, og vi etterspør nå status.

Vi har et panel med Petter Wille, Direktør for den nye norske Nasjonal Institusjon for Menneskerettigheter, advokat Gro Hillstad Thue, samt advokat Øyvind Østberg for å diskutere dette.

Vil du dele dette med ditt nettverk?