Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 23.06.2020

Silvija Seres lanserer bok – og du er invitert til å være med å skrive slutten

1. juli 2020 kl. 06:30 - 07:30

Silvija Seres har skrevet en bok om digitalisering, samfunn og Norges fremtid. Boken er en invitasjon til å skrive om Norges fremtid sammen. Kall det gjerne en betabok. Hun stiller seks store spørsmål i de første kapitlene – og inviterer til å skrive konklusjonen sammen. Blir du med?

Følg lanseringen direkte på Polyteknisk Forenings YouTube-kanal.

Silvija Seres vil fortelle om boken og videre skriveprosess i en samtale med Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær i Polyteknisk Forening. Boklanseringen går direkte på nett, med 25 gjester i studio. Meld deg på nå for å sikre deg en plass i salen!

Både fysisk og digital deltagelse er gratis og åpen for alle.

Silvija Seres skriver at 12 teknologier kan endre verden like mye som boktrykkerkunsten. Norge kommer til å bli endret radikalt.

Hva skjer når amerikanske og kinesiske tech-selskaper vet mer om oss enn staten? Blir velferdsstaten nedbygget? Vil vi oppleve mer populisme? Bør vi innføre et digitalt poengsystem, som Kina har, for å oppfordre til mer fellesskapsånd, eller kan vi bygge på vår industrielle tradisjon og styrke det demokratiet vi har?

I denne betaversjonen av boken Digital Dugnad inviteres du til å komme med innspill på hvordan Norge kan håndtere den 4. industrielle revolusjon. Bokens kapitler er:

  • Data og demokrati
  • Algoritmer og etikk
  • Regulering for innovasjon
  • De nye jobbene (og hvem som skal gjøre hva)
  • Industripolitikk
  • Livslang læring
  • Fremtidens partiprogrammer
  • Hvordan kan Norge lykkes med en digital dugnad?

Se hvordan du selv kan være med å skrive slutten ved å bidra til de to siste kapitlene!

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Silvija Seres er CEO i LØRN.TECH og jobber som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Ruter, DNV GL og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. Hun er også President i Polyteknisk Forening.

Velkommen til boklansering – fysisk og digitalt!

Vil du dele dette med ditt nettverk?