Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 26.11.2014

Å sikre framskritt: Redusere sårbarheten og styrke motstandskraften

9. september 2014 kl. 06:30 - 06:30

FNs utviklingsprogram (UNDP) og Polyteknisk Forening inviterer til presentasjon av årets Human Development Rapport ved nestleder for organisasjonens Human Development Report Office i New York, Eva Jespersen.

Hans Brattskar, statssekretær i Utenriksdepartementet, og Kjell Roland, direktør for Norfund kommenterer rapporten.

Mens vi kan glede oss over at fattigdommen i verden har blitt redusert med 50 prosent siden 1990, framhever årets Human Development Rapport at 2,2 milliarder mennesker fortsatt lever under eller nær fattigdomsgrensen. Dersom vi skal komme fattigdommen til livs og samtidig sikre holdbare utviklingsframskritt på lang sikt, er det nødvendig å redusere menneskelig sårbarhet og bygge mer motstandsdyktige samfunn.

Rapporten handler om begrepet sårbarhet og analyserer de viktigste årsakene til økt sårbarhet. Den inneholder en rekke konkrete anbefalinger til politiske tiltak som vil kunne hjelpe samfunn til å være mer robuste overfor kriser.

Forhandlingene om den neste globale utviklingsagendaen er i full gang, og begreper som menneskelig sårbarhet og motstandsdyktighet er sentrale i enhver diskusjon om bærekraftig utvikling. Årets Human Development Report er et viktig bidrag til denne debatten.

Vil du dele dette med ditt nettverk?