Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret, Kagge forlag Forsvaret, DN Publisert: 16.11.2023

#PolyBok: Bokbad med Sverre Diesen

14. desember 2023 kl. 17:30 - 19:30

Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

Se dette opptaket:

Videotilgang

kr. 200,-

Velkommen til bokbadet med Sverre Diesen og hans ferske bok Krig, konflikt og militærmakt: Norsk forsvar i en endret verden, i samtale med spennende badegjester.

17:30
Dørene åpnes 
for mingling, servering og boksignering

18:00
Direktesendingen starter

Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening
Velkommen

Sverre Diesen, general, forsker, Forsvarets forskningsinstitutt, tidligere forsvarssjef og forfatter av «Krig, konflikt og militærmakt» og direksjonsmedlem, Polyteknisk Forening
Harald Høiback, oberstløytnant, professor og forskningssjef, Forsvarets museer
Kjell Inge Bjerga, direktør og professor, Institutt for forsvarsstudier, Forsvarets høgskole
Ida Maria Oma, førsteamanuensis, Institutt for forsvarsstudier, Forsvarets høgskole
Sverre Strandhagen, kommentator, DN er kveldens bademester
Samtale om boken «Krig, konflikt og militærmakt»

19:00
Direktesendingen avsluttes. 
Mingling, servering og boksignering fortsetter

19:30
Takk for i dag

Om Sverre Diesen og boken «Krig, konflikt og militærmakt«
Krig er fortsatt et politisk verktøy, men mye har endret seg når det kommer til hvordan krig og væpnede konflikter utspiller seg. Terrororganisasjoner og opprørsgrupper fører krig mot stater og kulturer, samtidig som krigen i Ukraina er en gammeldags krig der en stat forsøker å erobre en annen. Dette har skapt en ny usikkerhet i Norge og i Europa. 

General, forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og tidligere forsvarssjef Sverre Diesen ser store endringer i hvordan dette vil arte seg i tiden fremover. Hva slags aktører vil gå til krig, med hvilken hensikt, og med hvilke midler? Hvordan skal et lite land som Norge klare å henge med i en stadig mer kostbar militær utvikling? Og hvordan står det egentlig til med det norske forsvaret. Hva kreves for at det skal kunne møte morgendagens trusler? 

I bokbadet får du i tillegg til en tête-à-tête med forfatteren, badegjestene og bademesteren, rabatt på signerte bøker og fingermat til praten.

Vi takker Gyldendal Forlag som støtter dette bokbadet og gjør det åpent og gratis for alle. Boken «Krig, konflikt og militærmakt» finner du her.

I Polyteknisk Forenings bokbad-serie, #PolyBok, får du et nært møte med forfatterne bak nyutgivelser og annen aktuell sakprosa. Med utgangspunkt i forfatternes bøker, åpner vi opp for den ærlige og uredde samtalen om dagens viktigste temaer.

Du som deltar fysisk får lett servering til praten, samt gode muligheter for kunnskapsutveksling og nettverksbygging med deltakere på og av scenen.

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.

Dette arrangementet er både fysisk og digitalt. Påmeldte til den digitale sendingen vil kunne følge direktesendingen på denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.

Ta gjerne kontakt med PF Samfunnssikkerhet for innspill.

Velkommen til #PolyBok med Sverre Diesen!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt! Jeg vil motta nyhetsbrev!

Vil du dele dette med ditt nettverk?