Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 11.11.2019

Politiets rolle ved politiske markeringer i det offentlige rom

2. november 2020 kl. 11:00 - 13:00

PF Senior inviterer til digitalt og fysisk seminar med:

  • Kai Spurkland, Politiadvokat i Oslo Politidistrikt, Cand.jur og Ph.d

Den siste tiden har organisasjoner som Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) hatt offentlige markeringer hvor det har blitt sammenstøt mellom arrangøren, motdemonstranter og politiet.

Mange har stilt spørsmål ved politiets handlemåte: Hvorfor tillater politiet at disse organisasjonene får spre et hatefullt budskap? Hvorfor lar politiet motdemonstranter ødelegge markeringene? Hvorfor bruker politiet tåregass?

I foredraget vil Spurkland si noe om politiets rolle og oppgaver i forbindelse med slike markeringer – og hvilke dilemmaer politiet må håndtere: Hvor langt rekker ytringsfriheten? Hvilke ytringer er straffbare? Hva gjør politiet i møte med hatefulle ytringer?

Kai Spurkland er politiadvokat i Oslo politidistrikt og har en bistilling som forsker ved Politihøgskolen. Han fullførte nylig sin ph.d. i rettsvitenskap om Forsvarets bistand til Politiet. Han arbeider hovedsakelig med orden og beredskap, og har i en årrekke vært medlem i politimesterens operative stab. Han underviser i disse emnene på Politihøgskolen og på Universitetet i Oslo. Han har også skrevet fagartikler og bøker innenfor de samme tema.

Du får anledning til å være med i studio, der vi ønsker velkommen til 20 personer. Medlemmer har fortrinnsrett til fysisk deltagelse. Det serveres kaffe og bakverk porsjonsvis ved bordene i Polyteknisk Forening.

Påmeldte til digital deltagelse får tilsendt lenke til pålogging i forkant.

Det fysiske møtet starter kl. 1200 med prat over kaffe og bakverk, mens foredraget og direktesendingen starter kl. 1230.

Velkommen til fysisk og digitalt seminar!

Vil du dele dette med ditt nettverk?