Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 14.09.2016

Oljeleting i krisetider

28. september 2016 kl. 06:00 - 08:00

NPF Oslo og PF Olje inviterer: Young professionals Frokostmøte hos Lundin

Hva er oljeleting og hvorfor skal vi fortsette å lete etter olje når fokuset til media og politikerne ser ut til å være at vi heller burde finne ut hva vi skal leve av etter oljen?

Etter at oljeprisen sommeren 2014 sank som en stein, har media overøst oss med overskrifter om klimakrise, oljeprisfall, riggbegravelser og masseoppsigelser. En mildt sagt forvirrende og stressende situasjon både for en nyuteksaminert petroleumsgeolog som skal ut på arbeidsmarkedet eller en permittert boreingeniør.

I mellomtiden, i 4. etasje på Lundinkontoret svelger de fleste lav oljepris og klimakrise med lav puls – her vet alle at i oljeleting handler det om lange perspektiver. Det tar år å utvikle et prospekt som kan bores, og gitt et funn, kan en legge på enda 10 år før feltet produserer sin første olje. Leting er det første leddet i rekken. Ingen leting gir ingen funn, og ingen funn gir heller ingen penger inn, hverken til aksjonærer eller borgere av den norske staten. Men, hvordan skal vi forholde oss til det grønne skiftet, eller trenger vi i det hele tatt å gjøre det?

«Oljeleting i krisetider»
v/Sara Elvelund Sandvik, geolog i Lundin

Eventuelle spørsmål kan rettes til: Ida Tofthagen

Klikk her for påmelding

Vil du dele dette med ditt nettverk?