Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 07.01.2015

Krykker eller cash – hvilken støtte vil gründere ha (og hvilken bør de få)?

28. april 2015 kl. 15:00 - 17:00

Innovasjon Norge gjennomgår nå store endringer og gründere er i ferd med å komme inn i varmen i den norske folkesjela. I takt med dette står da private og offentlige i kø for å kunne hjelpe disse gründerne frem. Innovativt Nettverk inviterer representanter fra støtteapparatene for å diskutere virkemidler og hvorfor nettopp disse er de riktige virkemidlene.

I panelet har vi med oss:

Kenneth Winther, Moonwalk: grunnlegger og rektor ved Moonwalk KennethWintherAcademy, hvor formålet er å «hjelpe visjonære til å løse store utfordringer til det beste for menneskeheten». Dette innebærer også en helt ny måte å hjelpe gründerne fra oppstart «running business». Kenneth har mottatt en rekke priser for sitt arbeid med innovasjon, og har også fått tittelen «Norges mest innovative person» av Google.

Tor Bækkelund, Founders Fund/StartupLab: leder av Founders Fund og torbaekkelundinvolvert i StartupLab. Founders Fund er et av få selskap som investerer i tidlig fase og hjelper gründere med nettverk, kapital og arbeidsplass. Tor har over 20 års erfaring og har tidligere arbeidet i selskap som Hugin Online, Assa Abloy, og Kværner Energy.

Bård Stranheim, Innovasjon Norge: leder for gründere og oppstartsbedrifter.Foto:Morten Bjerk Stranheim har selv ledet oppstartsbedriftene Gatsoft og Gaiaware, og har mange års erfaring fra Hydro-konsernet. Han har også tidligere ledet Innovasjon Norges kontor i Telemark og HR i Innovasjon Norge.

Stina Birkeland, TicketMobile: gründer og daglig leder av selskapet TicketMobile. Hun ble i 2013 kåret til årets kvinnelige gründertalentstina birkeland av Egmont og er en aktiv debattant i gründerpolitikk for å bedre vilkårene for entrepenører og investorer i Norge. Birkeland har vært gjennom flere støtteordninger og har erfaring fra Innovasjon Norge, Skattefunn samt investering fra private og industrielle aktører. I dag leder hun 5 ansatte i selskapet med internasjonale vekstplaner.

Møteleder: Marius T. Kristiansen, Bad Norwegian: tidligere leder av PF marius kristiansenInnovativt Nettverk og gründer av selskapet Bad Norwegian. Selskapet har deltatt i Innovasjon Norges programmer, hentet inn privat og offentlig kapital og fullfører i disse dager en ny investeringsrunde for å klargjøre selskapet for internasjonalisering.

Vil du dele dette med ditt nettverk?