Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 12.03.2019

Kræsjkurs om karbonrensing

8. april 2019 kl. 15:00 - 17:00

Skal verden lykkes med å redusere globale klimagassutslipp i tråd med klimamålene og til lavest mulig kostnader, vil fangst og lagring av CO2 være nødvendig. Det slår både FNs klimapanel og Det internasjonale energibyrået (IEA) fast. Norske industri- og teknologimiljøer i er langt fremme og norske myndigheter har tatt en klar internasjonal posisjon knyttet til potensialet for å lagre CO2 fra Europa under Nordsjøen. Verdensmarkedet kan bli stort både i industri- og energisektorene, men teknologien er foreløpig lite utbredt.

Hva er egentlig CO2-håndtering? Hvordan gjøres det og hva kan det bety for både klimaet og økonomien?

Du får et kræsjkurs om og fra:

 • Hvorfor er det viktig med CO2-håndtering og hvordan virker det?
  • Torleif Madsen, CEO, Compact Carbon Capture
 • Kommunikasjon: Hvordan formidler en budskap på en forståelig måte?
  • Cecilie Ditlev-Simonsen, Partner, First house
 • Argumenter for å vinne klimadiskusjonen
  • Marius Holm, Daglig leder, ZERO
 • Paneldebatt og dialog med deltagerne
  • Ordstyrer: Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær, Polyteknisk Forening

Kræsjkurset avslutter med underholdning fra bransjeforeningens styre, inspirert av Jan Eggum, «CO2-håndteringsforeningens største fan». Med sanger som «Må få gjort noe med det», «Alarmen går», «Sommeren nytes best om vinteren» og «På an igjen», er det tydelig at Eggum har CO2-håndtering som et sentralt tema i tekstene sine. Vi har fått tak i originalteksten til «En natt forbi», som viser seg å egentlig handle om det norske fullskalaprosjektet Northern Lights.

CO2-rensing er aktuelt for all prosess- og avfallsindustri, for hydrogen fra naturgass samt for kullkraftverk. Teknologien muliggjør også negative utslipp av CO2, som vil si at netto klimaeffekt blir positiv. Bli med i debatten rundt denne klimateknologiens muligheter og begrensninger – og få mer kunnskap om utviklingen av den norske CO2-bransjen.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?