Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 21.06.2017

Solution selling

4. september 2017 kl. 16:30 - 19:00

Mange av oss har ofte et inderlig ønske om å få til noe «helt konkret». Det kan være å få en ny jobb, å få gjennomført et prosjekt i borettslaget eller et tradisjonelt salg av et produkt. Utfordringen munner ut i at vi skal skrive noe som noen skal lese, like og bli enige med deg. Denne noen, kan det være, at vi ikke helt vet hvem er. Vi vet hvem vi skriver til, men hvem vedkommende prater med etterpå, er ukjent. Det kan være at man må «ta saken videre».

Mange tekster tar ofte utgangspunkt i selgerens budskap, nemlig målet med budskapet og utbasunerer dette i sin tekst. Det kan kalles råsalg og resulterer ofte i det ene avslaget, etter det andre. Og årsaken trenger ikke å være løsningen, deg som ansatt, din prosjektidé eller ditt produkt, men disposisjonen i teksten din.

Spørsmålet er: Hvorfor skriver vi ikke på en måte som selger bedre? Skorter det på vilje eller kompetanse? Uansett, konsekvensen er åpenbar. Vi oppnår ikke det vi ønsker. Vi får ikke gjennomslag. Vi får ikke invitasjon til jobbintervjuet, får ikke gjennom prosjektet i borettslaget eller solgt produktet vårt. Dette er vondt og ødeleggende. Mange føler på dette.

Slik trenger det ikke være. Løsningen kan være enkel. Den kan ligge i å endre disposisjonen på det du skriver. Skrive i en annen rekkefølge, som gjør at mottakeren ikke har noen mulighet til å stoppe deg.

På plenumsmøtet skal vi se på denne disposisjonen, vi skal ta tak i et konkret case, vi skal trene, samarbeide, utfordre hverandre og vi skal bli LITT bedre på akkurat dette: Å skrive så det selger!

Agenda

18:30 Mingling
19:00 Plenumsmøte starter, innsjekk
19:15 Workshop: Solution selling, med Dagfinn Bang-Johansen

20:15 Pause
20:25 Ten Outstanding Young Persons of the World

20:35 JCI Norway Nasjonalkongress 2017
20:45 Kritikus og tilbakemeldinger
21:00 Vi avslutter møtet og går til en kafé for en kopp kaffe eller et glass øl.

Eventet er gratis og åpent for alle. Ta gjerne med en venn eller kollega som kan være interessert i dette tema.

Møteholder

Dagfinn Bang-Johansen. I 15 år var Dagfinn medlem av JCI Innovation og er fortsatt i nettverket som senator (internasjonalt æresmedlem). I sin tid som medlem var han på over 100 månedsmøter, hatt mange styreverv både lokalt og nasjonalt, deltatt i mange prosjekter og holdt treninger jevnlig de siste 7–8 årene. Til daglig jobber han med salg innen IT/logistikk, utover å være syklist og familiefar.

Vil du dele dette med ditt nettverk?