Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Foto: Arvid Samland/OED, Thema og Sturlason Publisert: 04.05.2022

Hvordan fikse kraftmarkedet? Eller må vi ikke fikse det?

24. mai 2022 kl. 08:30 - 09:30

Fysisk i Polyteknisk Forening og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

Se dette opptaket:

Videotilgang

kr. 200,-

Du møter:

  • Elisabeth Sæther, Statssekretær (AP) i Olje- og energidepartementet
  • Berit Tennbakk, Partner i THEMA Consulting og medlem av Regjeringens energikommisjon
  • Andreas Hompland, journalist og forfatter
  • Jarand Hole, overingeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat og styreleder i PF Energi er programleder

Høstens, vinterens og vårens høye kraftpriser har skapt mye oppmerksomhet og debatt mellom politikere, fagfolk og media. Mange ulike løsninger er lansert. Regjeringens strømstøtteordning er en kortsiktig løsning for å skjerme forbrukerne, men den er nettopp forlenget. Andre løsninger som lanseres er politisk styrt makspris, reforhandling av avtaler for mellomlandsforbindelser og myndighetspålagt disponering av vann. Hva skjer om vi kommer inn i en tilsvarende situasjon i fremtiden?

Polyteknisk Forening ønsker å fremme en kunnskapsbasert debatt og inviterer til frokostmøte for å diskutere om det er nødvendig å fikse kraftmarkedet og i så fall hvordan vi kan gjøre dette. I denne sammenhengen kan det være viktig å forstå overordnet mål med kraftsystemet og innføringen av ny energilov i 1991, hva som er utfordringene i dagens system, samt skille mellom engrosmarkedet og sluttbrukermarkedet. Er det riktig å stille ulike krav til profesjonelle aktører og ordinære forbrukere? Hva vil kostnadene være i et system med politisk styrte kraftpriser? Kan «dulting» benyttes for å få sluttbrukermarkedet til å fungere bedre? Vi tar debatten.

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.

Dette arrangementet er både fysisk og digitalt. Påmeldte til den digitale sendingen vil kunne følge direktesendingen på denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.

Croissants og kaffe serveres til praten fra kl. 08.00.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?